جلاش بالسجق
النهارده هنعمل مع بعض الجلاش اللذيذ بالسجق..
المقادير:
لفة جلاش
½ كيلو سجق مقطّع شرائح
2 ثمرة فلفل أخضر مقطّع شرائح
2 ثمرة طماطم مقطّعة شرائح
4 ملعقة كبيرة زبدة سايحة
ثمرة بصل مقطّعة حلقات
¼ كوب موتزاريلا
¼ كوب جبنه رومى
ملح وفلفل أسود
كوب لبن
بيضة
الطريقة:
1- هاتي صينية وادهنيها بطبقة خفيفة من الزبدة وابدئي افردي 3 أو 4 طبقات من الجلاش، وبعد كده ادهنيهم بطبقة خفيفة من الزبدة، وكرري الخطوة دي لحد ما توصلي إلى نصف كمية الجلاش.
2- رصّي عليهم البصل والطماطم والفلفل والسجق والجبنة الموتزاريلا والرومى ، وبعد كده افردي عليهم 3 ورقات جلاش وادهنيهم من على الوش بالزبدة، وكرري الخطوة لحد ما تخلّصي كمية الجلاش.
3- قطّعي الجلاش مربعات ودخليه الفرن لمدة 10 دقائق، وبعدين اخفقي البيضة مع اللبن والملح والفلفل الأسود بالمضرب اليدوي، وبعد كده طلعي الجلاش من الفرن وصبّي عليه خليط البيض واللبن، وبعدين دخّلي الصينية في الفرن تاني وسيبيها لحد ما الجلاش يستوي ويبقى لونه دهبي، وبعد كده طلّعيه وسيبيه يبرد شوية وقدّميه..
وبالفــ هنـــــــاوشفــ
ـا ... شيفــ ... مـــــــــــــا هر مورا ...
النهارده هنعمل مع بعض الجلاش اللذيذ بالسجق..
المقادير:
لفة جلاش
½ كيلو سجق مقطّع شرائح
2 ثمرة فلفل أخضر مقطّع شرائح
2 ثمرة طماطم مقطّعة شرائح
4 ملعقة كبيرة زبدة سايحة
ثمرة بصل مقطّعة حلقات
¼ كوب موتزاريلا
¼ كوب جبنه رومى
ملح وفلفل أسود
كوب لبن
بيضة
الطريقة:
1- هاتي صينية وادهنيها بطبقة خفيفة من الزبدة وابدئي افردي 3 أو 4 طبقات من الجلاش، وبعد كده ادهنيهم بطبقة خفيفة من الزبدة، وكرري الخطوة دي لحد ما توصلي إلى نصف كمية الجلاش.
2- رصّي عليهم البصل والطماطم والفلفل والسجق والجبنة الموتزاريلا والرومى ، وبعد كده افردي عليهم 3 ورقات جلاش وادهنيهم من على الوش بالزبدة، وكرري الخطوة لحد ما تخلّصي كمية الجلاش.
3- قطّعي الجلاش مربعات ودخليه الفرن لمدة 10 دقائق، وبعدين اخفقي البيضة مع اللبن والملح والفلفل الأسود بالمضرب اليدوي، وبعد كده طلعي الجلاش من الفرن وصبّي عليه خليط البيض واللبن، وبعدين دخّلي الصينية في الفرن تاني وسيبيها لحد ما الجلاش يستوي ويبقى لونه دهبي، وبعد كده طلّعيه وسيبيه يبرد شوية وقدّميه..
وبالفــ هنـــــــاوشفــ
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق